Wandelen

In het Westerkwartier is het ontspannen wandelen. Vaak over onverharde paden, door bossen en langs weilanden, langs veen en heide.

Voor de wandelaar biedt het Westerkwartier een aantal prachtige routes. In samenwerking met Staatsbosbeheer en Groninger Landschap zijn routes uitgezet door unieke natuurgebieden die jarenlang gesloten waren voor het publiek. De natuur mocht er zijn gang gaan met als resultaat een ongereptheid waar iedereen stil van wordt. Naast de zogenaamde Struunroutes zijn onder andere de volgende wandelroutes voorradig: ’t Pad op, de landen in, Nuis; Jilt Dijksheide, Trimunt; en Melle’s Pad . Voor meer informatie over de wandelingen kunt u terecht bij de toeristische informatiepunten

Kijk voor een meerdaagse wandeltocht ook op:

http://www.westerkwartierpluspad.nl/wandelroutes
 

t Blôde Fuottenpaad in Opende (provincie Groningen) is een pad waarlangs en waarop van alles te doen is. Wat precies, merk je onderweg vanzelf. Het is veilig, maar door het onbekende toch ook een beetje spannend. Kinderen kunnen gerust mee, de kleinsten wel onder leiding van volwassenen. 't Blôde Fuottenpaad is gratis en altijd open!
Het pad loopt door een coulissenlandschap op de grens van Friesland en Groningen boven het plaatsje Opende. Zoals u op het kaartje hieronder kunt zien, bevindt het startpunt zich aan de Kale Weg.

Deel deze pagina