Tuin van Groningen

Het Westerkwartier,-inderdaad gesitueerd in het westen van de provincie Groningen-, heeft in het zuidelijk deel dat grenst aan Drenthe, een prachtig coulissenlandschap waar de weilanden zijn omzoomd met houtsingels; in het noordelijk deel laat het landschap een variatie van wierden, kronkelende wegen en meanderende stroompjes zien. De omgeving combineert rust en ruimte tot een plek om te onthaasten en om even te ontsnappen uit de dagelijkse bezigheden. Het gebied kenmerkt zich ook door een groot aaneengesloten natuurgebied (Ecologische Hoofd Structuur) met een grote verscheidenheid in flora en fauna.
De gemeenten Zuidhorn, Leek, Grootegast en Marum omvatten een veelheid aan kleine pittoreske dorpjes met allemaal hun eigen karakter en liggen achteloos verspreid in het mooie en vooral groene buitengebied. Het Westerkwartier is dé tuin van Groningen en maakt de officiële definitie van een tuin, "een omsloten stuk grond, lusthof of uitspanningsplaats", meer dan waar.
Het gebied biedt voor iedereen volop keuze om er actief of passief te recreëren en te genieten van de authentieke en sfeervolle omgeving. Het nodigt uit, daagt uit (blote voetenpad) en prikkelt om te gaan fietsen, wandelen, kanoën, paardrijden, vogels te kijken, planten te bewonderen of om er gewoon, misschien in stilte, plezier aan te beleven. Dé tuin herbergt verrassende hoekjes om te ontdekken en geeft de natuur en natuureducatie alle ruimte. Het Westerkwartier is gemakkelijk te bereiken (via de A7) en biedt voor jong en oud en voor rustliefhebbers of actieve ontdekkers volop plezier.
Het veelzijdige en verrassende aanbod van recreatiemogelijkheden is onder de verschillende hoofdstukjes te lezen.
 

Deel deze pagina