Rijk voor kinderen

Het Westerkwartier, dat vooral bekend staat om zijn prachtige groene landschap en zijn vele historische elementen, lijkt misschien in eerste instantie niet aantrekkelijk voor gezinnen met kinderen. Niets is echter minder waar. Familiepark Nienoord en de grote campings, met activiteitenprogramma's voor kinderen en tieners, worden door gezinnen goed bezet. Maar er is zoveel meer. Nee, er zijn geen grote pretparken, maar wel heel veel mogelijkheden om zelf pret te maken. Het Westerkwartier is echt een rijk voor kinderen om er iets te leren, te beleven en te ontdekken.
Naast het (gewone) wandelen, fietsen, paardrijden, zwemmen of kanoën zijn er verschillende natuurbelevingspaden met onder meer een "blote voetenpad". Op deze paden is van alles te doen, ruiken, horen, zien, voelen: bungelen, zweven of spetteren om het wandelen spannend te maken. Langs de paden zijn allerlei opdrachten en spelletjes uit te voeren. Er zijn in het Westerkwartier ook verschillende boerderijen, met bijvoorbeeld schapen, bijzondere koeienrassen of struisvogels, die hun deuren voor bezoekers open zetten. Op een levendige manier kunnen kinderen kennismaken met de plekken waar hun eten vandaan komt.
Vanuit het Westerkwartier zijn Speelstad Oranje, Dierenpark Emmen, Aqua Zoo in Leeuwarden, de zeehondenopvang in Pieterburen, Museum Kinderwereld in Roden, Gevangenismuseum in Veenhuizen, Stripmuseum in Groningen en de heerlijke stranden van de waddeneilanden gemakkelijk te bereiken. In het Westerkwartier en haar omgeving is van alles aanwezig voor gezinnen met kinderen om er een leuke, actieve en speelse tijd door te brengen.

Deel deze pagina