Westercultuur

Zo gevarieerd en interessant als het landschap en de omgeving van het Westerkwartier is, zo veel variatie is er ook met betrekking tot de Wester cultuur. Cultuur omschrijft zich als; alles wat door menselijk handelen is gemaakt. Of alle dingen die mensen denken, doen en hebben. Muziek, theater, kunst, streekverhalen, bijzondere gebouwen, gewoonten en gebruiken, normen en waarden en voorwerpen.
De Wester cultuur is in eerste instantie misschien niet zo zichtbaar, maar het is toch veelvuldig aanwezig. De cultuurliefhebber kan zijn hart ophalen in de vele kunstgaleries waar eigenzinnigheid en authenticiteit de boventoon voeren. Het gehele jaar door zijn er spraakmakende evenementen op het gebied van muziek en taal. Magische streekverhalen van 'Kom op verhoal', de Zomer Jazz fietstour, Top Brass Noord, SWET , concert 'In Between' (van opera tot musical), Nacht van Electra en Robles Rock zijn tevens de moeite waard om te bezoeken.
Een aantrekkelijk cultureel aanbod om een ommetje naar het Westerkwartier voor over te hebben. Om er ten volle van te genieten kan er voor de nacht ook nog op bijzondere plekken overnacht worden. Met een groep in een wagon, bed and breakfast in historische huizen, slapen in het stro of in de bedstee. Of een mooi en rustig plekje op een van de vele prachtig gelegen boerencampings.
De Wester cultuur is een bonte verzameling van cultuurvormen om voor jong en oud te ontdekken, ervaren en te beleven.

Deel deze pagina