Puur

Bij een nadere kennismaking met het Westerkwartier duikt het begrip ‘puur' regelmatig op. Puur in de betekenis van authentiek, echt, onvervalst, helder, schoon, onbedorven en zuiver. Het is van toepassing op het landschap en de natuur, de streken, dorpen en het culturele erfgoed, de (recreatie)mogelijkheden, de producten die de streek voortbrengt en de mensen. Het Westerkwartier onderscheidt zich daar, ten opzichte van andere regio's, enorm mee.
Puur gaat ook over vertrouwen en betrouwbaarheid. (Je fiets hoeft er niet op slot. De sleutel om een kerk te bezichtigen kun je gewoon ophalen.) De manier waarop mensen met elkaar omgaan, aandacht en tijd hebben; voor elkaar, de klant, de toerist, de omgeving en haar (streek)producten. Kwaliteit gecombineerd met aandacht en tijd zijn terug te vinden in het aanbod van de restaurants, bijzondere accommodaties en logies, nostalgische musea, biologische producten, kunstgaleries en ontspannende en inspannende activiteiten.
Er is volop ruimte voor fijnproevers, rustzoekers, actieve ontdekkers, nieuwsgierige kinderen, stille genieters, fanatieke sportievelingen, natuurliefhebbers, mensen met een culturele inslag, enthousiaste creatievelingen of gewoon relaxte senioren. Het Westerkwartier biedt, met respect voor het prachtige landschap met haar authentieke karakteristieken, aan iedereen die het wil zien, proeven en meemaken, puur plezier en vertier.

Deel deze pagina