Hart van het Noorden

Het Westerkwartier is door zijn centrale geografische ligging in het Noorden een perfect uitgangspunt om de drie Noordelijke provincies te verkennen. Vanuit dit prachtige centraal gelegen groene gebied, hét hart van het Noorden, is aan alle kanten een veelheid aan activiteiten voor jong en oud te doen, te zien en te beleven.
Het hart van het Noorden biedt naast haar eigen vele recreatie mogelijkheden van; wandelen, fietsen, paardrijden, varen, musea, kerken, oude dorpjes, borgen, bijzondere winkeltjes en galerieën op korte afstand een enorme verscheidenheid aan vertier voor een dagje uit.
Wat te denken van een winkeldagje in Groningen, Assen of Leeuwarden, gecombineerd met een museum bezoek en lekker eten in één van de vele restaurants. Genieten van de prachtige natuur in het vlakbij gelegen Nationaal Park Lauwersmeer. Watersportactiviteiten op het Leekstermeer of de Friese meren. U laten verrassen in het Dierenpark in Emmen, Aqua Zoo in Leeuwarden of bij de zeehonden opvang in Pieterburen. Pittoreske plaatsjes zoals Bourtange of Veenhuizen, met het gevangenismuseum, met een bezoekje vereren. De waddeneilanden, met heerlijke stranden en vogelrijke natuur, zijn vanuit het Westerkwartier ook zeer goed te bereiken voor een onbezorgd dagje recreëren.
Het hart is het begin van onze bloedsomloop die ons in beweging zet. Het Westerkwartier, hart van het Noorden, is het gebied om voor in beweging te komen en samen met het goed bereikbare achterland te ontdekken en van te genieten.

Deel deze pagina