Fietsen, blote voeten en koeien

Fietsen, blote voeten en koeien

Geniet met het hele gezin van het prachtige Groningse Westerkwartier voor slechts
€ 386,00 op basis van twee volwassenen en 2 kinderen (3 dagen – 2 nachten). De kosten per extra kind bedragen € 52,50 per arrangement.

Actieve familie-special in het Groningse Westerkwartier

BOEKEN

Marthahoeve (Tolbert)
0594-515823 of 06-52101081
www.marthahoeve.nl
huisje@marthahoeve.nl

Schots en Scheef (Opende)
www.schotsenscheefopende.nl

Fietsverhuur Westerkwartier (Boerakker)
www.fietsverhuurwesterkwartier.nl

Het arrangement

Dag 1:
Vanaf 15.00 uur bent u van harte welkom bij de Marthahoeve. U gaat het huisje verkennen, alvast een bedstee claimen en lekker in de tuin genieten. Er is gelegenheid uw eigen maaltijd te bereiden, maar er zijn ook leuke eetgelegenheden in de buurt. Voor de ouders staat er een lekker flesje wijn klaar en voor de kinderen wat fris. Wilt u de hele dag benutten in het Westerkwartier, dan bevelen wij u van harte een aantal bezienswaardigheden aan.

Dag 2:
’s Ochtends ‘vroeg’ uit de veren en wakker worden met een vorstelijk ontbijt. Vervolgens gaat u met eigen vervoer naar Fietsverhuur Westerkwartier in Boerakker. Hier staat een familiefiets voor u klaar. Op de familiefiets gaat u via een mooie route naar Schots en Scheef in Opende, waar een uitgebreide lunch voor u gereed staat. Na de lunch brengt u een bezoek aan het Blote Voetenpad (tegenover Schots en Scheef). Het Blote Voetenpad is een avontuur op zich. Zoals de naam al verraadt, is het de bedoeling om het pad blootsvoets te volgen. U gaat zeker niet schoon blijven. Uw schoenen en sokken blijven wel schoon, want die laat u achter bij Schots en Scheef. Na een paar uurtjes blotevoetenplezier liggen er bij Schots en Scheef zeep en handdoeken voor u klaar. Bij Schots en Scheef ontvangt u een barbecuepakket met natuurvlees van Schotse Hooglanders die gegraasd hebben in natuurgebieden in het Westerkwartier. Met een bijzondere ervaring rijker en een barbecuepakket fiets u weer terug naar Boerakker.

Nadat u de familiefiets weer heeft afgegeven kunt u bij de Marthahoeve nagenieten van het avontuurlijke dagje en kan het Westerkwartiers rundvlees op de barbecue. Er staat ook stokbrood en salade voor u klaar, zodat de maaltijd compleet is.

Dag 3:
Na een verkwikkende nacht in de bedstee staat er wederom een heerlijk ontbijt voor u klaar. Daarna is het tijd om afscheid te nemen en beladen met mooie verhalen keert u weer huiswaarts. U zult tevreden terugdenken aan het mooie Westerkwartier. Wilt u de hele dag benutten in het Westerkwartier, dan hebben wij diverse leuke tips voor u.

Bezienswaardigheden

Het Westerkwartier en omgeving biedt een keur aan bezienswaardigheden. Van museum tot landgoed, van natuurgebied tot galerie. Landgoed Nienoord met o.a.  een grote speeltuin, zwemkasteel en Museum Nienoord, de Coendersborch, nationaal landschap Middag-Humsterland, openluchtmuseum de Spitkeet en museumboerderij Ot en Sien zijn hier voorbeelden van. De stad Groningen, met o.a. het Stripmuseum, ligt op een steenworp afstand van het Westerkwartier. Op www.westerkwartier.groningen.nl vindt u nog meer tips en suggesties.

Natuur in de buurt:

Curringherveld (Kornhorn): een compact cultuurhistorisch natuurgebied met elzensingels, unieke eiken houtwal, pingo, petgaten, veld met natte heidevegetatie (natuurbouw!), roggeakker met korenbloem en klaproos, bloemrijke akkers, biologische aardappelakker.

Jilt Dijksheide (Marum): is het enige heidegebied in het Westerkwartier. Het vormt samen met het Trimunterbos een natuurgebied. Schotse Hooglanders en landgeiten helpen het gebied open te houden.

Leekstermeer (Leek): het meer en de omgeving kennen een rijk vogelleven. De grote Zilverreiger en de ooievaar zijn vaak geziene gasten. Het meer is ook schitterend voor een (zeil)boot of kanotocht.

Boek nu vanaf 386,00

Deel deze pagina