Jugend / Familie

Das Westerkwartier, das vor allem für seine wunderschöne, grüne Landschaft und die vielen historischen Elemente bekannt ist, mag Familien mit Kindern zunächst nicht attraktiv erscheinen. Nichts könnte der Wahrheit ferner sein! Westerkwartier und Umgebung bieten Familien mit Kindern viel für einen spaßigen, aktiven und verspielten Aufenthalt.

Familiepark Nienoord

Het Familiepark Nienoord is een recreatiepark met een grote kindvriendelijke speeltuin, een kinderboerderij met diverse zeldzame huisdierrassen, modelspoor expositities en diverse modelspoorbanen met stoom- en motortractie. Een ritje op een paard, tractor of scooter, met een huifkar een rondrit over het Landgoed of vanuit een helikopter het park bekijken..... het kan allemaal!
In de overdekte speelhal is er een grote apenkooi met maar liefst vier verdiepingen, dus veel klauterplezier voor iedereen. Voor de kleinsten is er de Ooievaarsstee, dit overdekte speelhuis is speciaal ingericht voor onze jongste bezoekers.
 

Het Zwem kasteel Nienoord

Spetterend waterplezier voor jong en oud in één van de mooist gelegen zwembaden van Noord-Nederland. Het zwemkasteel beschikt over een 25-meter lang wedstrijdbad, een recreatiebad met een grote glijbaan, peuterbad, whirlpool en uitzwembassin buiten.

 

Bezoekersadres:

Nienoord 20

9351 AC Leek

http://www.landgoednienoord.nl/

 

 


 

Blotenvoetenpad

't Blôde Fuottenpaad in Opende (provincie Groningen) is een pad waarlangs en waarop van alles te doen is. Wat precies, merk je onderweg vanzelf. Het is veilig, maar door het onbekende toch ook een beetje spannend. Kinderen kunnen gerust mee, de kleinsten wel onder leiding van volwassenen. 't Blôde Fuottenpaad is gratis en altijd open!
Het pad loopt door een coulissenlandschap op de grens van Friesland en Groningen boven het plaatsje Opende. Zoals u op het kaartje hieronder kunt zien, bevindt het startpunt zich aan de Kale Weg.

Diese Seite teilen