Genieten, doen & ontdekken

Genieten, doen & ontdekken

Verras uw partner, uw vrienden of vriendinnen met dit arrangement in het Westerkwartier. Haal de ontdekker, natuurliefhebber, kunstenaar en Bourgondiër in u naar boven en geniet drie dagen van één van de mooiste landschappen in de voortuin van de stad Groningen.

€ 237,00 (op basis van twee personen)

€ 399,00 (op basis van vier personen)

Maximaal aantal personen: 8 (informeer naar de mogelijkheden)

Dou ’s wat aans ien Grunn (doe ‘s iets anders in Groningen)

BOEKEN

Camping de Watermolen
0594-659144 info@campingdewatermolen.nl

Het arrangement

Dag 1: vrijdag (genieten)

Vanaf 15:00 uur aankomst in Waterchalet – Camping de Watermolen in Opende. Maak kennis met rust, ruimte, natuur en water. U slaapt dit weekend in een uniek Waterchalet op palen (volledig ingericht voor 4 personen), aan de Pingo (een meertje uit de laatste ijstijd). Er staat een lekkere fles wijn voor u klaar bij aankomst.

Om 18:00 uur gaat u dineren in de Kruisweg in Marum (keuken geopend tot 21:00 uur). U geniet van het Westerkwartiermenu. De koks gebruiken heerlijke streekproducten uit de omliggende dorpen Sebaldeburen, Tolbert en Boerakker.

Eerste overnachting in het waterchalet.

Dag 2: zaterdag (doen)

Ochtend: vrij in te vullen (wandelen, fietsen etc.)

13:00 – 17:00 uur: Galerie Warempel in Grootegast. Laat u inspireren in een bijzondere omgeving. Na een rondleiding krijgt u een workshop en onder begeleiding van de kunstenaar gaat u uw eigen schilderij maken. Voor koffie/thee en wat lekkers wordt gezorgd. De workshop is inclusief materiaal.

Vanaf 18:00 uur gaat u dineren in hotel Aduard (keuken geopend tot 21:00 uur). Viergangenmenu met nagelhout en vlees van eigen boerderij.

Tweede overnachting in het waterchalet.

Dag 3: zondag (ontdekken)

11:00 – 12:30: brunchen in de huiskamer van Tante Til in Enumatil met Groninger mosterdsoep, huisgemaakte poffert en een drankje.

13:00 uur: Kloostermuseum Bernardushof in Aduard, met o.a. de ziekenzaal, het oudste medische gebouw van Nederland.

'Niet licht zal het gebeuren, uitgenood te worden om over de drempel van de tijd binnen te treden’. U krijgt een prachtige rondleiding waarbij het verhaal van ooit één van de grootste kloosters van Noordwest-Europa wordt verteld.

Einde programma: vanaf 14:00 uur

Wanneer :

Hele jaar mogelijk op vrijdag, zaterdag en zondag. Door de week eventueel ook mogelijk (op aanvraag). Onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Bezienswaardigheden

Het Westerkwartier en omgeving biedt een keur aan bezienswaardigheden. Van museum tot landgoed, van natuurgebied tot galerie. Landgoed Nienoord met o.a. een grote speeltuin, zwemkasteel en het Museum Nienoord, de Coendersborch, nationaal landschap Middag-Humsterland, openluchtmuseum de Spitkeet en het blote voetenpad zijn hier voorbeelden van. De stad Groningen met o.a. het Groninger Museum, ligt op een steenworp afstand van het Westerkwartier. Op www.westerkwartier.groningen.nl vindt u nog meer tips en suggesties.

Natuur in de buurt

Curringherveld (Kornhorn):
Een compact cultuurhistorisch natuurgebied met elzensingels, unieke eiken houtwal, pingo, petgaten, veld met natte heidevegetatie (natuurbouw!), roggeakker met korenbloem en klaproos, bloemrijke akkers, biologische aardappelakker.

Jilt Dijksheide (Marum):
Is het enige overgebleven heidegebied in het Westerkwartier. Het vormt samen met het Trimunterbos een natuurgebied. Schotse Hooglanders en landgeiten helpen het gebied open te houden.

Leekstermeer (Leek):
Het meer en de omgeving  kennen een rijk vogelleven. De grote Zilverreiger en de ooievaar zijn vaak geziene gasten. Het meer is ook schitterend voor een (zeil)boot of kanotocht.

Boek nu vanaf 273,00

Deel deze pagina