Theater te water

Theater te water

Op vrijdagavond 20 december 2013 kunt u bij Punt 1 in Leek terecht voor 'Theater te water'.

De voorstelling is gebaseerd op The Old Law (de ouderen wet), een stuk uit 1618. Onlangs gespeeld in Londen door The Royal Shakespeare Company, nu onder de titel “Een Frisse Wind” in dorps- en buurthuizen en kleine theatertjes in Groningen en Drenthe, door Theater te Water.

Het is een absurd stuk dat raakt aan de huidige discussie over de vergrijzing van de maatschappij. En dat na 395 jaar nog steeds gezien mag worden. Bij Theater te Water wordt het een clownesk geheel. Met slimmeriken en dommeriken, slechteriken en goederiken, braveriken en schurken. Ze tuimelen over elkaar heen, maken elkaar het leven zuur of proberen juist elkaar gelukkig te maken.Er wordt gelachen en gehuild.

En dat allemaal door die ene nieuwe wet van hertog Evander, waarvan niemand kan geloven dat het waar is. Mannen en vrouwen worden bij het bereiken van een bepaalde leeftijd op hun verjaardag, door de hertog zelf in zee gegooid.

Dat levert reddingsacties op, zwendel in geboorteakten. Wie houdt van zijn vader en moeder en wie niet? Alles is in rep en roer en het wordt al gekker. Maar aan het slot blijkt de hertog nog een troef in handen te hebben, die het stuk een heel andere wending geeft.

  • locatie: Punt 1, Rodenburg 1B te Leek
  • tijdstip: van 20.00 - 23.00 uur
  • entree: € 12,00

 

Klik hier voor meer informatie

Deel deze pagina