The War Show in Opende

The War Show in Opende


Zondagmiddag 25 oktober 2015 is muziektheater ‘The War Show’ te zien in het BaronTheater in Opende. The War Show  is een  muziektheaterprogramma geïnspireerd op de succesvolle Britse productie "Far Far, From Ypres". The War Show is een programma, gemaakt en gebracht door veertien mannen en vrouwen, waaronder drie bekende muzikanten uit de Britse folkscene.

De show brengt het relaas van Maggie McFarrow die haar zoon Jamie moet uitzwaaien omdat hij voor zijn vaderland in Frankrijk moet gaan vechten. Het verhaal, verpakt in een prachtige omlijsting van balladen, marsliederen en meezingers, speelt zich af tijdens de Eerste Wereldoorlog. Het vertelt van Jamies werving en opleiding en volgt dan zijn reis naar de Somme en terug naar Schotland. Er worden daarnaast ook liederen gezongen en verhalen verteld uit andere oorlogen. Honderd jaar na de Eerste Wereldoorlog en zeventig jaar na de bevrijding van Nederland en na vele andere oorlogen, zijn deze verhalen, gedichten en liederen nog steeds actueel.

De show kent een cast van bekende folk muzikanten, die op het podium blijven gedurende de show, het zingen van de 'loopgraafliederen', het marcheren van de crew en de Music Hall liedjes van die tijd.

Het is geen tragedie zonder lach en humor. Er zijn dan ook humoristische verhalen en liederen ingevoegd om deze musical weg te houden van somberheid. Humor was voor de soldaten ook een sleutel om te overleven, laat ons positief op weg gaan, telkens weer. De show bestaat uit 2 gedeeltes van 45 minuten met een pauze. Een aanrader voor liefhebbers van prachtig gezongen folksongs, balladen en historische contexten. Een avond vol beleving en emotie!

Reserveren kan via reservering@barontheater.nl of tel: 06-24685092

Vragen? Mail naar: info@barontheater.nl

Voor actuele informatie: www.barontheater.nl

Deel deze pagina