"Laand-Ver-Huus", Vertelcollectief Kom op Verhoal van Mien Westerkwartier

"Laand-Ver-Huus", Vertelcollectief Kom op Verhoal van Mien Westerkwartier


Na de oorlog vertrokken veel bewoners van het Westerkwartier naar landen als Canada, Amerika of Australië. Ze verlieten hun zo vertrouwde huis en haard, familie en vrienden, op zoek naar een nieuw leven. Het besluit om naar een ander  land te verhuizen wordt nooit makkelijk genomen en heeft vast menig slapeloze nacht veroorzaakt. Omgekeerd zal in het nieuwe thuisland vaak met heimwee terug gedacht zijn aan het oude vertrouwde Westerkwartier, want de landverhuizer viel niet altijd met de neus in boter en moest hard knokken om een nieuwe toekomst op te bouwen, met huus, vrienden en werk.
In de voorstelling Laand-Ver-Huus brengen de vertellers van Kom op Verhoal verhalen van een aantal landverhuizers. Wat dreef de naamgever van het BaronTheater om te vertrekken uit Opende? Waarom kon dat meisje maar nooit aarden op de nieuwe grond? En toch vreemd dat de oude wortels in het gezellige Westerkwartier zo diep zitten!

Op zaterdag 10 en zondag 11 maart staan de deuren van het Barontheater wijd open. Bezoek een boeiende en ontroerende voorstelling met verhalen, muziek en verloren beelden. De vertellers nemen u mee terug naar toen, maar laten u toch weer in het heden landen.

U kunt zich aanmelden via reservering@barontheater.nl o.v.v. Mien Westerkwartier  2018
 

Deel deze pagina