Popkoor Leek haalt Deense top acapella-band naar Leek

Popkoor Leek haalt Deense top acapella-band naar Leek


Top acapellaband Basix uit Denemarken staat op zondagmiddag 9 oktober in de tot theater omgebouwde Rodenburghal in Leek als onderdeel van de Rodenburglive concerten.

Tezamen met Popkoor Leek als support act zullen de zes leuke heren het publiek wegblazen met hun vocale kunsten en enorme kwaliteit. Basix is een graag geziene gast in de theaters in Nederland en doet met dit concert voor de eerste keer Leek aan.

Basix reist de hele wereld over om hun zangkunsten aan groot publiek te laten horen. De band bestaat uit zes professionele zangers. Wat klinkt als een orkest, wordt gevormd door 6 unieke stemmen: Basix staat wereldwijd bekend als een waanzinnige en unieke acapellaband. Met verschillende muziekprijzen in hun broekzak blijven deze Deense vocalisten een steeds groter aantal luisteraars rond de wereld verbazen. Wat deze Denen met uitsluitend hun stembanden als gereedschap neerzetten, grenst aan het ongelooflijke. Ze beheersen allerlei genres, van pop en r&b tot jazz, soul en rock. Ze zingen spectaculair eigen werk en brengen schitterende, vernieuwende arrangementen van bekende nummers.

Popkoor Leek
Popkoor Leek treedt als support act op deze middag. Op vier oktober 2012 vond de eerste repetitie van Popkoor Leek plaats. Na een flitsende start bruist het ‘jonge’ koor nu volop! Elke donderdagavond wordt er door de bijna 40 zangers en zangeressen hard gewerkt aan het uitbreiden van het vierstemmige repertoire. Dit alles onder de bezielende leiding van dirigente Corien Velzing. De jonge dirigente weet met een combinatie van passie, plezier en perfectionisme het koor elke keer te inspireren. Erik Luikens zorgt letterlijk en figuurlijk voor een vrolijke (piano)noot! Er is in het afgelopen jaar een enorme ontwikkeling doorgemaakt qua performance door middel van de samenwerking met koorregisseuse Alinda Talsma. Zo’n 8 keer per jaar brengt  het Leekster koor de Nederlandse en Engelstalige nummers uit vele decennia ten gehore tijdens optredens in de regio. Van Viva la Vida tot My Immortal, van Somebody to Love tot Brabant en van Just give me a reason tot Avond….. Variatie volop! En: er is nog ruimte voor enkele mannen!

Aanvang van dit unieke concert is 15.00 uur. Kaarten (15 euro voorverkoop, 17,50 aan de kassa. Kinderen tot 12 jaar 10 euro) zijn te koop via Popkoor Leek, de Rodenburghal en online via eventics.nl. Voor meer informatie zie www.popkoorleek.nl, www.rodenburglive.nl en www.basix.dk.
 

Deel deze pagina