Opening Hoge Voetpad in Niekerk

Opening Hoge Voetpad in Niekerk


Vrijdag 19 juni 2015 zal het Hoge Voetpad in Niekerk feestelijk worden geopend. Met de afronding van het herstel van het Hoge Voetpad en de Maarsdijk is een langgekoesterde wens van met name de inwoners van Niekerk, Oldekerk en Faan in vervulling gegaan. En dat wordt feestelijk gevierd.

Westerkwartier Fietskwartier
Voorafgaand aan de opening kunnen inwoners van het leukste dorp van Groningen onder de noemer ‘Westerkwartier Fietskwartier’ proefritten maken op bijzondere fietsen van Fietsverhuur Westerkwartier uit Boerakker en De Kleine Zanden uit Opende. Jong en oud worden van harte uitgenodigd om tussen 16:00 en 17:00 uur proefritten te maken op een tandem, familiefiets of step.

Officiële opening
Het officiële gedeelte start om 17:00 uur bij het eerste bruggetje van het Hoge Voetpad, gerekend vanaf Niekerk. De band ‘Mosterd na de maaltijd’ zal een speciaal fietslied spelen, waarna het woord wordt gevoerd door voorzitter Jan Bakker van dorpsbelangen Niekerk/Oldekerk/Faan en wethouder Mark de Haan van de gemeente Grootegast. De openingshandeling zal worden verricht door dhr. Roelf Wegter, die zich al in de jaren 90 inzette voor de aanpak van het pad. Daarna wordt het Hoge Voetpad officieel in gebruik genomen. De genodigden zullen zich op de speciale fietsen verplaatsen naar Boertel De Maarsdijk.

Deel deze pagina