Ontdek het Westerkwartier met AbelLife

Ontdek het Westerkwartier met AbelLife

Vandaag (Hemelvaartsdag) kunt u het veelzijdige Westerkwartier ontdekken met de app 'AbelLife'. Dit is een handige, zeer gebruiksvriendelijke routegids op uw smartphone. Deze app bevat de mooiste wandel- en fietsroutes van het Westerkwartier.

Vier fietsroutes staan op Hemelvaartsdag in het zonnetje. De startlocaties en een aantal horecavoorzieningen langs de routes bieden de gebruikers van de route-app van AbelLife een tweede kop koffie of thee gratis aan!

Download de gratis AbeLlife-app (iPhone en Android), schaf de routes van het Westerkwartier aan en ontdek de schoonheid van dit prachtige gebied.

Vier fietsroutes uitgelicht
Vier van de twintig routes krijgen op Hemelvaartsdag extra aandacht. De 33 km lange route “Dichter bij de hemel” (startplaats Hotel Restaurant Aduard in Aduard), de 37 km lange route “Jonkers van weleer” (startplaats Restaurant De Kruisweg in Marum), de 33 km lange route “Smakelijk buiten” (startplaats Gasterij het Theehuis in Midwolde) en de 36 km lange route “vreemd gaan”(startplaats Camping de Watermolen in Opende). Onderweg doen de volgende horecalocaties mee: Kerkje Harkema, De Struisvogelboerderij in Boerakker, Tante Til in Enumatil en Theeschenkerij Schots en Scheef in Opende. Bij de genoemde startlocaties en de genoemde horeca onderweg krijgt de deelnemer op vertoon van zijn smartphone waarop AbelLife en de routes van het Westerkwartier staan een tweede kop koffie op thee gratis. Alle deelnemende bedrijven zijn lid van de Ondernemersvereniging Toerisme Westerkwartier.

Vier routes, vier sferen
De vier routes die op Hemelvaartsdag centraal staan kennen elk hun eigen sfeer en beleving. “dichter bij de Hemel” neemt de fietser mee vanuit Aduard mee naar het prachtige Garnwerd en via het kerkje van Harkema weer terug naar Aduard. Monnikenwerk en oude kerkjes staan centraal. “Jonkers van weleer” voert vanuit Marum via Coendersborg, Zevenhuizen en Steenbergen weer terug naar Marum. Oude verhalen en natuur staan centraal, maar ontdek ook de Slag bij het Bollemeer.
“Smakelijk Buiten”, de titel zegt alles. Een route vanuit Midwolde via Enumatil, Boerakker en Nuis weer terug naar Midwolde. Locaties met lekkere en bijzondere producten staan centraal. Ontdek bij Tante Til de misschien wel lekkerste poffert ter wereld.
“Vreemd Gaan” verwijst naar het ontdekken van de rijke geschiedenis van de aan het Westerkwartier grenzende Frieske Wâlden. Voor sommige Grunnigers is dat een beetje vreemd gaan. De losse toren van Surhuizum, De Spitkeet en Rottevalle; Fryslân op zijn best.

Meer dan een routewijzer
AbelLife is meer dan een routewijzer, het is een digitale reisgids. Niet alleen worden er duidelijke routeaanwijzingen gegeven, maar krijgt de gebruiker onderweg ook informatie over beziens- en wetenswaardigheden. Deze informatie wordt gegeven door tekst, foto’s, geluidsfragmenten en filmpjes. Met AbelLife ontvouwt het Westerkwartier zich aan de gebruiker en wordt wandelen en fietsen in het Westerkwartier een ware beleving. AbelLife is gebruiksvriendelijk en heeft onderweg geen internetverbinding nodig. AbelLife werkt volledig via GPS. Alle benodigde route-informatie bevindt zich op de smartphone.

Eenvoudig te verkrijgen
De app met de 20 wandelroutes is via AbelLife eenvoudig aan te schaffen. Ook de voorbereiding thuis is eenvoudig. Nadat via de iPhone (app store) of een Androidtoestel (play store) de gratis AbelLife-app is gedownload kan via deze app de bundel met 20 fiets- en wandelroutes worden aanschaft en geïnstalleerd op de smartphone. Kies uit de twintig routes één van de vier fietsroutes die op Hemelvaartsdag centraal staan, ga naar aangegeven startplaats en een Westerkwartierontdekking kan beginnen!

Klik hier voor meer informatie over AbelLife.

 


 

Deel deze pagina