Kloostermoppen maken

Kloostermoppen maken


In de tuin van Museum Sint Bernardushof in Aduard staat sinds 2008 een replica van een middeleeuwse steenoven. Daarin worden stenen gebakken op dezelfde manier als de monniken dat indertijd deden.

Deze steenoven is ontworpen en gebouwd door ir. Bönisch.
Het proces van kloostermoppen bakken heeft een educatief karakter doordat er kinderen en scholen bij betrokken worden. In het voorjaar van 2009 is hard gewerkt aan enkele gebouwen voor de opslag van het hout, waarmee de oven wordt gestookt, een werktafel voor het vormen van de kloostermoppen en een ‘droogschuur’ voor het drogen van de gevormde kloostermoppen. In september 2009 werd de oven gestookt. In 2010 is een educatief project gestart waarbij de steenoven een belangrijke rol speelt.

In de feestweek van 2017 zullen er speciale Ad825d kloostermoppen gemaakt kunnen worden. Begin oktober zal de steenoven stoken en zullen deze stenen gebakken worden.

Voor alle Aduarders en hun familie is er de mogelijkheid om een eigen kloostermop te maken en zo een eeuwigdurende herinnering aan de feestweek Aduard 825. Op zaterdag 10 juni om 11 uur, staan medewerkers van het kloostermuseum klaar om je op weg te helpen.

Je kunt je aanmelden bij het kloostermuseum op 050 403 2109 of per mail info@kloostermuseumaduard.nl
 

Deel deze pagina