Kinderexpositie Spellen en spelen van been

Kinderexpositie Spellen en spelen van been

Museum Wierdenland opent het nieuwe seizoen voor kinderen tijdens 'Ei Ei Westerkwartier' met een belevingsexpositie 'Spellen en spelen van been'. Ouders, opa's en oma's zijn natuurlijk ook van harte welkom.

Dit museum is een mooi startpunt voor de ontdekkingstocht door het Westerkwartier. Het museum toont de ontstaansgeschiedenis en bewoning van dit huidige wierdenlandschap van Middag-Humsterland vanaf de 6de eeuw v.Chr.

Het Friese en Groninger terpen- en wierdengebied is een regio waar benen gebruiksvoorwerpen uit vroegere tijden relatief goed bewaard zijn gebleven. Wierde- of terpaarde heeft namelijk een sterk conserverende werking op organisch materiaal. Onder de benen gebruiksvoorwerpen bevinden zich veel spelletjes en spelen zoals behendigheidsspelletjes, puzzels en bord/tafelspelletjes.

Kinderen, en ook volwassenen, kunnen zelf spelletjes spelen en maken uit een tijd dat speelgoedwinkels nog niet bestonden en mensen zelf hun spelletjes en speelgoed maakten. Het zelf spelen kan gedurende de gehele dag. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen zelf een spelletje maken van 13.00 uur tot 14.00 uur en van 15.00 uur tot 16.00 uur.

 

Voor meer informatie over Ei Ei Westerkwartier kunt u kijken op www.eieiwesterkwartier.nl. Op deze site kunt u tevens zien welke locaties er nog meer meedoen aan dit leukste gezinsuitje van het Westerkwartier.

  • adres: Van Swinderenweg 10 in Ezinge
  • open: 13.00 - 17.00 uur

 

Klik hier voor meer informatie over Museum Wierdenland.

Deel deze pagina