Heiligenbeeldenmarkt in kerkje Noordwijk

Heiligenbeeldenmarkt in kerkje Noordwijk


Op zaterdag 5 december 2015 vindt in het kerkje van Noordwijk een Heiligenbeeldenmarkt plaats. Het is een initiatief van een aantal verzamelaars uit Groningen in samenwerking met de Plaatselijke Commissie Stichting Oude Groninger Kerken. De diversiteit aan religieuze artikelen is erg groot en deze zijn tegen heel redelijke prijzen veelal te koop. Ook voor vragen over religieuze gebruiken en voorwerpen kan men op deze dagen bij de verzamelaars terecht. Het blijkt dat er in het Noorden veel belangstelling bestaat voor religieuze uitingen voor met name heiligenbeelden. Tien jaar geleden bezochten meer dan duizend belangstellenden de Heiligenbeeldenmarkt in Noordwijk die toen voor de eerste keer werd gehouden.

Op deze gezellige en sfeervolle expositie ontmoeten veel mensen met- en zonder kerkelijke achtergrond elkaar. Raken met elkaar in gesprek en halen oude herinneringen op. Genieten van de vele heiligenbeelden, bid- en devotieprentjes, medailles, wijwaterbakjes, knikengelen, oude kerstgroepen, rozenkransen, kruisbeelden, zakheiligdommen, communiegeschenken, religieuze afbeeldingen, kandelaars, glaskunst en nog veel meer andere religieuze voorwerpen.

Entree: € 2,50 p.p. inclusief een kopje koffie/thee of een glas glühwein in het naastgelegen dorpshuis `DE WEME` van Noordwijk.

De Heiligenbeeldenmarkt in Noordwijk is geopend op:

Zaterdag 5 december 11.00 – 17.00 uur

Zondag 6 december 11.00 – 16.00 uur

Deel deze pagina