Gondelvaart Jonkersvaart 2014

Gondelvaart Jonkersvaart 2014

Zaterdag 6 september 2014 is het weer zover, Jonkersvaart maakt zich klaar voor de 39e Gondelvaart. Dan varen de gondels vanaf 20.30 uur weer door de Jonkersvaart. De inmiddels 11 gondelgroepen zijn weer fanatiek begonnen met het bouwen, timmeren en schilderen van hun spectaculaire gondel.

Dit jaar hebben ze gezamenlijk gekozen voor het thema “Culturen”. Dit thema leent zich goed voor kleurrijke en vrolijke bouwwerken.

Iedere gondelgroep is bezig met de grote uitdaging om de gondel van de komende Gondelvaart nog mooier te maken dan de vorige en er zijn verrassend mooie bij! De kunst is om de gondel zo te maken dat deze, in zo kort mogelijke tijd, onder de laagste bruggen van 90cm hoogte door kan. Altijd weer spectaculair om te zien. Net als voorgaande jaren zijn er op de wal nog meer verschillende activiteiten, zoals een optreden van Sport en dansschool SDM uit Siegerswoude en is er een levend standbeeld. Dit alles, kompleet gemaakt door prachtige verlichting tijdens de avond en natuurlijk de muziek van de Wulpkapel uit De Wilp, Amicitia uit Nuis/Niebert en het Dweilorkest uit Sebaldeburen.

Naast alle actieve bouwers  zijn er vele vrijwilligers en enthousiaste bewoners die mee werken om er een succesvol evenement van te maken.

De entree voor de Gondelvaart bedraagt voor volwassenen € 2,50 en kinderen t/m 12 jaar mogen voor € 1,00 genieten van het spektakel.  Er kan gratis geparkeerd worden.

Na afloop is de prijsuitreiking in “De Schuur”, waar gezellige muziek en artiesten de avond verzorgen.

Deel deze pagina