Expositie van Annet Pool en Tineke Matthijssen in de Kunstkamer Marum

Expositie van Annet Pool en Tineke Matthijssen in de Kunstkamer Marum

 

Annet Pool en Tineke Matthijssen exposeren vanaf 4 oktober tot en met 25 oktober hun werken in de KunstKamer Marum, Raadhuisstraat 12. Op zaterdag 18 en 25 oktober 2014 is de expositieruimte geopend van 12.00-17.00 uur.

Annet Pool

Annet maakt schilderijen en beelden in gemengde technieken en schets interieurontwerpen. Daarnaast geeft ze schilderlessen en workshops. Een bijzondere hobby van haar is het verzamelen en verkopen van kunstzinnige curiosa. Na een jaar Kunstacademie heeft ze de HBO ­opleiding Kinderverzorging & Handenarbeid gedaan en is ze gaan werken met kinderen. Dat doet ze nog steeds: ze is parttime werkzaam in de kinderopvang en ze geeft daarnaast, in atelier Warempel te Grootegast, op scholen en in de naschoolse opvang ­ creatieve workshops aan kinderen.

Als aanvulling op haar creatieve ontwikkeling heeft ze in 2004 de opleiding tot interieurontwerper afgerond en heeft ze zich gespecialiseerd in modeltekenen bij het Kunstencentrum Groningen. Annet heeft de afgelopen jaren lessen gevolgd bij beeldend kunstenaar Leo Musch. Hier leerde ze te experimenteren met materialen en technieken.

Tineke Matthijssen

,,Creatief bezig zijn was altijd mijn ding, maar ik ontdekte pas op mijn 45ste het beeldend werken, eerst met klei en later met steen. Op enkele plaatselijke cursussen na ben ik autodidact. Mijn kleiwerken bouwde ik meestal op met rolletjes klei en ik liet me uitdagen door het technisch mogelijkheden van het materiaal en vrouwelijke vormen. In 2005 ben ik ook met steen gaan werken. Dit vergt een geheel andere aanpak, in plaats van opbouwen, alleen maar weghalen. Langzamerhand heeft het werken met steen mijn voorkeur gekregen. Ik werk graag met speksteen, albast, kalkzandsteen en serpentijn. Ook hier ontstaan vaak vrouwelijke vormen. Ik begin soms zonder enig idee en laat me door de vorm, structuur en kleur van het materiaal inspireren. Een boeiend en meeslepend gebeuren, dat me niet meer loslaat totdat het beeld af is.”

Expositie

De expositie te bezichtigen tijdens de openingsuren van de KunstKamer van Marum: iedere zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur aan de Raadhuisstraat 12 te Marum. Als men informatie wil over de KunstKamer in Marum, dan kan er contact worden opgenomen met Hissy Brouwer via h.brouwer@marum.nl.

Deel deze pagina