Expositie De Geest van het Landschap, het Landschap van de Geest in Niezijl

Expositie De Geest van het Landschap, het Landschap van de Geest in Niezijl


Van zondag 7 juni t/m zondag 2 augustus 2015 is de expositie ‘De Geest van het Landschap, het Landschap van de Geest’ te bezichtigen in Galerie Ruigewaert.

De grote verscheidenheid van landschappen in Nederland kent vele gezichten. Zo zijn er bos-, heide-, akker- weide- en duinlandschappen, die er niet alleen verschillend uitzien, maar ook anders geuren en klinken. We ruiken de typische lucht van een herfstbos en we horen het knisperen van dor blad onder onze voeten. Zo geurt een pas gemaaid weiland anders dan een heideveld en maakt de wind door de bomen een ander geluid dan wanneer deze door het maisveld ruist. Kortom, dit is de geest van het landschap.

De mens daarentegen bezit de mogelijkheid om buiten de waarneming te treden. Onze geest kan ons dingen laten zien en voelen die uniek zijn voor ons individu. Wij beleven en interpreteren immers alles middels onze eigen persoonlijkheid.

In deze expositie zien we twee “plein air” kunstenaars die een sterke overeenkomst hebben in het schilderen van een landschap naar de realiteit, maar daarnaast ook hun eigen beleving van datzelfde landschap op het doek kunnen projecteren. Kortom, dat is het landschap van de geest.

Openingstijden galerie: zaterdag en zondag van 12:00 uur – 18:00 uur en op afspraak.

Deel deze pagina